Login leden:      Wachtwoord vergeten?

Content

KBRSF >  Nieuws >  Nieuwsbericht


Dressuur


Begin 2016, eind 2016 en begin 2017 heeft de KBRSF-dressuurcommissie samengezeten met een selecte groep van ruiters – trainers – eigenaars – juryleden om te debatteren over het systeem van de proeven voor jonge paarden in België. Er kwam onder andere uit om, op unaniem verzoek van de atleten – trainers – eigenaars, niet meer te jureren volgens de FEI-protocol, dit wil zeggen op de 3 gangen, de gehoorzaamheid en het potentieel, maar om ook een technisch oordeel toe te voegen (zoals voor de 7-jarigen). De KBRSF-dressuurcommissie ligt dus niet aan de basis van deze verandering, maar heeft gewerkt aan de uitvoering van deze vraag. Deze manier van jureren werd bevestigd tijdens de vergaderingen in het begin van het seizoen 2017.

 

In 2016 (voor aanvang van de competitie) heeft de KBRSF-dressuurcommissie een licht aangepaste versie ten opzichte van 2015 (niet meer de opsomming van de %, maar wel van de punten/klassement) van het reglement over de selectie en zoals gevraagd door de ruiters – trainers -  eigenaars gepubliceerd op de website van de KBRSF “equibel”.  Deze publicatie op equibel verscheen eveneens begin maart 2017, alsook op de website van de 2 liga’s. Dus ruim voor de eerste kwalificatiewedstrijd van dit kampioenschap.

 

Het is vanzelfsprekend dat voor alle continentale en wereldkampioenschappen van de FEI, deze laatste minimale criteria publiceert om hieraan deel te nemen. Ter informatie, deze FEI-regel werd gepubliceerd in 2015, er is geen enkele reden om hierover publiciteit te maken, daar de selectiecriteria van toepassing zijn voor alle disciplines vanaf wanneer het gaat om een kampioenschap onder de auspiciën van de FEI zoals hierboven vermeld.

 

Het is daarom de verantwoordelijkheid van de ruiters – eigenaars – trainers om zich te informeren naar de regels die bindend zijn voor iedereen en voor elke deelname - het is allerminst de verantwoordelijkheid van de KBRSF-dressuurcommissie om de volledige reglementen van FEI en KBRSF te kopiëren.

 

De KBRSF-dressuurcommissie heeft een herinneringsmail gestuurd en geen nieuw reglement en/of een wijziging aan het reglement. Deze e-mail werd verstuurd op vraag van enkele leden om de aandacht van de ruiters – trainers - eigenaars te trekken over het bestaan van verschillende verplichtingen voorafgaand aan de selecties zoals, wij ons veroorloven u eraan te herinneren, het geval is voor alle disciplines, van alle niveaus van FEI kampioenschappen.

 

Dus noch de KBRSF-dressuurcommissie, noch de KBRSF, noch haar liga’s kunnen verantwoordelijk gehouden worden voor “een slechte communicatie, noch voor een zogenaamde wijziging van regel”.


Openingsuren


Van maandag tot en met vrijdag:
09:00u - 12:00u
13:00u - 16:00u

Online licenties


Online
Immatriculaties


Zoeken paarden