Login leden:      Wachtwoord vergeten?

Content

KBRSF >  Nieuws >  Nieuwsbericht


ENDURANCE


ENDURANCE: RAPHAEL VAN CAUTER AAN DE VOET VAN HET PODIUM IN ERMELO

 

Een mooi Belgische quota van een tiental ruiters nam deel aan de wedstrijd op de prachtige site van Ermelo (zetel van de Federatie en het stamboek van Nederland) op een erg wentelend parcours. In mei zijn ze gastheer van de nationale kampioenschappen voor Juniors en Seniors.

Op de CSI3* 160 km (27 deelnemers, 14 finalisten), namen 6 van onze landgenoten de start om 5u00 ‘s ochtends. Drie zagen de finish: Raphael Van Cauter (Altair du Greou), 4e aan 18,6km/u; Laura Houassin (Yotan des Sauvlons), 9e aan 16,4 km/u; Hemeline Piron (L.I. Krizos), 10e eveneens aan 16,4 km/u. De overwinning gaat naar de Duitse Melanie Arnold (Sevinc) aan 18.8 km/u die in de sprint wint van de Nederlandse Carmen Romer (Priam des Roches) die hier haar 9e titel van Nederlands kampioen wint.

De CEI2* 120 km (33 deelnemers, 21 finalisten) werd duidelijk overheersd door de Franse atleten van hoog niveau. Zij hadden zich verplaast voor deze belangrijke test met een mogelijke selectie voor het EK in het vooruitzicht. Ze monopoliseren de eerste 9 plaatsen. Van de 4 Belgen die vertrokken zijn, hebben er 3 de aankomst gehaald. Karin Boulanger (Ffaramir) en Louna Schuiten (Sabbah de Courtisot) eindigen op een 12e en 13e plaatsen aan 19 km/u, gevolgd door Sam Seigers (L.I. Krezus), 14e aan 17.8 km/u. 

De organisatie werd zeer gewardeerd door alle deelnemers, met name dankzij de ploeg van juryleden en dierenartsen die in vergelijking met voorgaande jaren sterk is toegenomen qua kwaliteit. Klein nadeel: de parcours (trouwens uitstekend) gebruiken te vaak dezelfde sporen (wat eerder niet het geval was).

Deze zaterdag 20 mei vindt in Etalle (België) de volgende internationale meeting (CEI1* en 2*) samen met het Belgische kampioenschap Junior (120km) plaats.


Openingsuren


Van maandag tot en met vrijdag:
09:00u - 12:00u
13:00u - 16:00u

Online licenties


Online
Immatriculaties


Zoeken paarden