Login leden:      Wachtwoord vergeten?
De burelen van de KBRSF zullen gesloten zijn op maandag 30 april en dinsdag 1 mei

Content

KBRSF > Immatriculaties


 

 1. Wat is een immatriculatie ? 

De immatriculatie is een registratie in de wedstrijddatabase van de KBRSF. Sinds 2001 is de immatriculatie verplicht voor elk paard dat wordt ingeschreven voor officiële wedstrijden. Wanneer je paard geïmmatriculeerd is krijg je een immatriculatienummer dat heel het leven van het paard geldig is. 

 

 

2. Identificatie versus immatriculatie 

Sinds 2005 is naast het E.U. conform paardenpaspoort en de codering in de centrale database, ook het plaatsen van een microchip verplicht voor paarden die langer dan 90 dagen, of definitief in België zullen verblijven ( met uitzondering van buitenlandse paarden die verblijven in een Belgische kliniek, dekhengsten die slechts één dekseizoen in België verblijven) Ook veulens, bestemd voor slachting binnen het jaar, dienen enkel gecodeerd te worden. De termijn waarbinnen het paard dient geïdentificeerd te worden, verschild. Paarden geboren voor 30 juni dienen voor het einde van hun geboortejaar geïdentificeerd te worden, paarden, geboren na 30 juni binnen de 6 maanden na hun geboorte. Paarden, ingevoerd uit één van de Europese lidstaten, dienen geïdentificeerd te worden binnen de 30 dagen na aankomst, paarden uit andere landen binnen de 3 maanden. 

 

De identificatie kan online gebeuren via het e-platform www.cbc-bcp.be, of kan schriftelijk, na download van een identificatie-aanvraagformulier via volgende link: www.cbc-bcp.be - Aanvraag. Op bovenstaande site kan U achteraf gegevens raadplegen en wijzigingen doorvoeren. Stamboekpaarden worden via het stamboek geïdentificeerd. 

 

 

3. Hoe immatriculeer ik mijn paard? 

Er bestaan 2 mogelijkheden om je paard te immatriculeren: 

 

Online: Via “ online immatriculatie” kan je via 3 eenvoudige stappen je paard zelf immatriculeren. Als alle gegevens correct ingevuld zijn kan je overgaan tot betaling en ontvang je het immatriculatie nummer. 

Kostprijs: 125€ (incl BTW)

 

online immatriculatie-module 

 

Offline: Bij de offline immatriculatie moet je het immatriculatie document met een kopie van het stamboek, signalement en betalingsbewijs naar ons opsturen. Wij maken dan de immatriculatie voor je in orde. Nadien krijg je een bevestigingsmail met het immatriculatienummer. 

Kostprijs: 150€ (inc BTW)

 

Immatriculatie document 4. Verantwoordelijke 

Wanneer jouw paard geïmmatriculeerd wordt moet je de verantwoordelijke persoon invullen. De verantwoordelijke persoon kan de ruiter, sponsor, eigenaar enz. zijn. De verantwoordelijke persoon is niet per definitie de eigenaar. Een immatriculatie is geen bewijs van eigendom! Een immatriculatie is enkel een registratie in de wedstrijddatabase. 

Verantwoordelijke wijzigen: Via het document “wijziging van verantwoordelijke” is het mogelijk om de verantwoordelijke van een paard te wijzigingen. Vul alle gegevens correct in en stuur het document op naar KBRSF samen met een betalingsbewijs. 

 

Document wijziging verantwoordelijke 5. Commercieel prefix of suffix toevoegen 

Het paard moet geïmmatriculeerd worden met zijn originele naam. Je mag wel een commercieel prefix of suffix toevoegen maar met behoud van de originele naam. Kostprijs zonder FEI paspoort: 150€ (Opgelet: wanneer het paard een FEI paspoort krijgt komt hier nog de kost van 1350€ bij) Kostprijs met FEI paspoort: 150€ (wijziging immatriculatie) + 1350€ (wijziging FEI) 

 

Document toevoegen commerciële prefix of suffix 6. Metingscertificaat pony’s 

Wanneer je een pony wil inschrijven voor ponyproeven moet je over een geldig metingscertificaat beschikken. Dit metingscertificaat kan je verkrijgen via een dierenarts die op de lijst staat om deze certificaten te mogen uitschrijven. Jouw pony zal elk jaar tot en met zijn 7ste levensjaar gemeten moeten worden. Wanneer je een pony wenst te immatriculeren die ouder is dan 7 moet deze ook nog eenmalig worden gemeten. Het metingscertificaat dien je nadien op te sturen naar de KBRSF zodat wij dit kunnen registreren in onze database. Opgelet: Enkel het metingscertificaat hieronder is geldig voor de wedstrijddatabase. Een meting die via een stamboek gebeurd is niet geldig. 

 

Document 'Metingscertificaat' 

 

Lijst officiële dierenartsen voor het metingscertificaat 

 

 

7. Mijn documenten zijn ingediend, wat nu? 

Eens je de documenten opgestuurd hebt met een geldig betalingsbewijs zal het paard geïmmatriculeerd worden. Gelieve rekening te houden met een wachttijd van 1-2 werkdagen. Wanneer je paard geïmmatriculeerd is zal je een bevestigingsmail ontvangen met het immatriculatienummer. Met dit nummer kan je onmiddellijk inschrijven voor een wedstrijd. 

 

 

8. Opgelet! 

Zonder immatriculatie kan je niet deelnemen aan KBRSF – Wedstrijden. Een immatriculatie is dus altijd verplicht! Indien jouw paard niet gechipt is moet je het paard eerst laten chippen. Zonder chipnummer kan een paard niet geïmmatriculeerd worden. Dit is wettelijk verplicht. 

Openingsuren


Van maandag tot en met vrijdag:
09:00u - 12:00u
13:00u - 16:00u

Online licenties


Online
Immatriculaties


Zoeken paarden