Voor deze discipline worden de paarden ingespannen voor een wedstrijdkoets. Naargelang het aantal paarden en de wijze waarop ingespannen wordt spreken we van vierspan, tweespan, enkelspan en tandem zowel voor paarden als pony’s.

In deze discipline zijn er verschillende proeven: een presentatie, een dressuurproef, een uithoudingsproef (marathon genaamd) en een vaardigheidsproef over een omloop met kegels.

Tijdens de presentatie beoordelen de rechters de voorstelling van het span en de zorg toegebracht aan het tuig en aan het voertuig. Tijdens de dressuurproef wordt het gespan beoordeeld op basis van regelmatigheid, harmonie en ongedwongenheid van de bewegingen alsook op de samenwerking tussen de paarden/pony’s onderling. Tijdens de marathon dient zo snel mogelijk een opgelegd parkoers met vaste hindernissen te worden afgelegd. De vaardigheidsproef bestaat erin zo snel mogelijk een omloop afgebakend met kegels af te leggen zonder de kegels te raken.

SWITCH THE LANGUAGE
Text Widget
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis neque vel quam fringilla feugiat. Suspendisse potenti. Proin eget ex nibh. Nullam convallis tristique pellentesque.