09/07/2019

Prestige Cup 2019 Chantilly: België zwaait de plak!

5 Belgische ruiters aan de start, 5 aan de finish. 3 plaatsen in de Top 10. Beste Europeanen in de competitie. Op zondag 07 juli was het bos van Apremont bijna volledig Belgisch gekleurd.
Na een week geflirt te hebben met 30°C, ging de thermometer zondag op het heetste moment van de dag niet hoger dan 24 °C. Deze mooie temperatuur heeft het mogelijk gemaakt om supersonische snelheden te bereiken op deze tweede editie van de Prestige Cup, die in 2018 werd gehouden op een CEI2*120km, uitgetekend in het midden van de bergen van Chantilly, Senlis en Ermenonville, door een uiterst professionele organisatie, onder leiding van Nicolas Wahlen en het patronage van het Koninkrijk Bahrein.
Terwijl de snelheid van de winnaar (de Spanjaard Alex Luque met Abha Kely) vorig jaar op hetzelfde parcours gemiddeld 22,10 km/u bedroeg, is deze nu gestegen naar 24 km/u door de Emirati-rijder van het M7-team, Saeed Salem Al Muhairi, op Ras Gin, een negenjarig Argentijns DSA-paard.
De Emiratis kwamen in grote getale, en eisten het podium en een groot deel van de Top 10 (5 geplaatst) op waarin we 1 Bahreini, 1 Fransman, en…. 3 Belgen (!!!!!!!!!!) terugvinden, waaronder Elisabeth Hardy die op 9 seconden van de 3de trede dicht bij het podium stond. Zij reed Krack LC (Sheikh d’Ainhoa x Djinchys Bayir), een 8-jarig paard geboren in België bij Barbara Bienfait, die hier haar eerste 120 km wedstrijd deed. Elisabeth wordt uiteindelijk 4e aan een gemiddelde van 22,80.
Louna Schuiten en Juliette Van Hee namen met 21,20 km/u de 8e en 9e plaats in met Chems des Sauvlons (2012, VY Samyr x Geens) en Uma du Moulin Blanc (2008, Khadar x Djin Lotois). Chems (geboren bij Jean Houassin) reed net als Krack zijn eerste 2* . Wat Uma betreft, zij is Juliette’s topmerrie (thuis geboren), Top 10 op het Europees Kampioenschap Jr 2018 en waarschijnlijk Top 10 op het Wereldkampioenschap Jr 2019 in september in Pisa.
Iets verderop, in een ranglijst van 40 geklasseerden voor 83 starters, eindigden Karin Boulanger (onze oudste) en Clémentine Truffet (onze jongste).
Karin is 25e aan 18,40 km/u met Tabal du Courtisot (2007, Milora Park Blue Fire x Kandjlar), een klein paard van 1m46, geboren in de regio Pas-de-Calais en een van.
Tamtam du Coutillas (2007, Kanda’Haar x Kesberoy), die 40e wordt aan 16 km/u, geeft Clementine (die een FEI-kwalificatie miste) toegang tot de nationale ploeg voor de volgende Jr Kampioenschappen te Pisa. De in de Hauts de France geboren Tamtam, eigendom van Jean-Yves Maturel, is een ervaren paard dat zeer geschikt is voor de jongste van onze ruiters.
Dus, een mooie dag voor België (veel van de officials waren eveneens Belg), en voor Endurance. Uitstekende prestaties!
Bedankt Nicolas, Sophie, Gwen, Monique, Jean-Claude, Bahrein en alle anderen!

SWITCH THE LANGUAGE
Text Widget
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis neque vel quam fringilla feugiat. Suspendisse potenti. Proin eget ex nibh. Nullam convallis tristique pellentesque.