09/07/2019

Overlijden Walter Duerinck

Vorige week woensdag is Walter Duerinck plotseling overleden in Knokke.

De 80-jarige Walter was gekend als bandenman maar vooral ook als paardenman.  Hij was de oprichter van Autobanden Duerinck, de zaak die hij samen met zijn vrouw Ivonne jarenlang runde in Nieuwkerken-Waas (Sint-Niklaas).   Naast autobanden had hij vooral een passie voor paarden.  Zo fokte hij heel wat goede paarden en kon hij er samen met zijn familie van genieten om op wedstrijd te gaan en zijn paarden te zien springen.  Het laten begeleiden van jonge paarden naar het topniveau was zijn passie.  In het verleden haalde hij menige trofee en titel in huis met welgekende paarden zoals Usha Van Het Roosakker, Tabelle Van Sombeke, Upchiqui, Narcotique II De Muze, Jativia en nog veel andere.  De laatste jaren was Koen Vereecke de wedstrijdruiter die ondermeer met de recent verkochte Jativia nog de winst in huis haalde tijdens de vijf sterren Grote Prijs Sport Vlaanderen tijdens de kerstjumping in Mechelen.  Momenteel rijdt Koen nog met Diadarco, een paard van Karin Duerinck, de dochter van Walter en Ivonne.

 

Met Walter Duerinck verliest de paardensport een gezellige, goedlachse, maar vooral hevig gepassioneerde paardenman die zo kon genieten van de paardensport.  De ganse paardenfamilie wordt uitgenodigd om Walter een laatste groet te brengen of afscheid te nemen tijdens de begrafenisplechtigheid aanstaande zaterdag.  In bijgaand overlijdensbericht vind je dienaangaande alle details.

De KBRSF wil langs deze weg de familie, vrienden en kennissen haar medeleven betuigen

 

 

Foto Paardenfotograaf.be

Overlijdensbericht Duerinck Walter

SWITCH THE LANGUAGE
Text Widget
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis neque vel quam fringilla feugiat. Suspendisse potenti. Proin eget ex nibh. Nullam convallis tristique pellentesque.