29/05/2019

Vier om naar uit te kijken

In het lange weekend zijn er enkele belangrijke wedstrijden om naar uit te kijken. Zo strijkt het Global Champions Tour circuit neer in Hamburg voor o.m. de Grand Prix op zaterdag om 15u45. Pieter Devos verdedigt zijn leidersplaats, maar ook Olivier Philippaerts en Jos Verlooy mikken hoog.

Drie sterren Nations cup jumping is er in Lissabon, vrijdag om 19u en 22u30. Onder leiding van Philippe Lejeune worden de Belgische kleuren in Portugal verdedigd door Jeroen Appelen, Zoe Conter, Maxime Harmegnies en Lieven Devos. Dries Dekkers is reserve. “Het moet al zowat drie jaar geleden zijn dat ik er nog eens bij was”, zegt Lieven Devos. “Moeilijk in te schatten waar we kunnen eindigen, want ik heb hier al sterke Franse en Ierse ruiters gezien, maar we hopen alvast op een podiumplaats.”

In Valkenswaard, Nederland, wordt België in de Nations Cup mennen vertegenwoordigd door Dries Degrieck en Glenn Geerts. Edourd Simonet is er niet bij. Hij laat zijn paarden rusten met het oog op later. “Maar dat wil niet zeggen dat Dries en ik ons niet gaan profileren”, vindt Glenn Geerts. “Een podiumplaats is zeker realistisch.” Vrijdag dressuur, zaterdag marathon en zondag kegels.

Uiteraard ook in het oog te houden tijdens het lange weekend: het Belgisch kampioenschap jumping voor de jeugd in Lier.

Degrieck Dries, BEL, Dirk, Garrelt, Grenadier, Zico
CHIO Aachen 2018
© Hippo Foto – Dirk Caremans
21/07/2018

SWITCH THE LANGUAGE
Text Widget
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis neque vel quam fringilla feugiat. Suspendisse potenti. Proin eget ex nibh. Nullam convallis tristique pellentesque.