11/02/2019

Louna Schuiten beste Belg in de President Cup.

De prestigieuze PRESIDENT CUP van 2019 werd zaterdag 9 februari zoals gewoonlijk georganiseerd op het terrein van Al Wathba in de woestijn aan de rand van Abou Dhabi over een CEI3* van 160 km. ingedeeld in 6 lussen.

Het is altijd een wedstrijd van records. Dit jaar werd het snelheidsrecord niet gebroken wel dat van het aantal deelnemers. Een dergelijke wedstrijd met niet minder dan 313 combinaties aan de start is werkelijk ongezien.

Onder hen 6 Belgen:

  • Juliette VAN HEE / Uma du Moulin Blanc
  • Colline WHITE / Vrishti de Tillet
  • Dune WHITE / Shanaz de Tillet
  • Aline JACOBS / Tsika La Majorie
  • Hémeline PIRONT / Vera Khan
  • Louna SCHUITEN / Razorback Velocity

De drie eersten reden paarden die uit Europa afreisden, de andere drie kregen paarden ter beschikking die in eigendom zijn van stallen uit de Emiraten en ter plaatse getraind worden.

Terwijl Vrishti de Tillet de strijd moest staken aan het eind van de eerste lus, zag het er lang naar uit dat de 5 andere de wedstrijd met succes zouden uitrijden. Bij de laatste controle werden Uma en Shanaz echter uitgesloten zodat alleen de drie plaatselijke paarden de  eindmeet haalden.

Op 313 starters werden er 130 geklasseerd, wat een slagingspercentage geeft van 41%, een uitstekend resultaat voor een wedstrijd in de woestijn.

De 26 jarige Louna Schuiten en Razorback Velocity worden 89ste aan een gemiddelde van 16,10 km/u. Voor Louna drie op drie in de President Cup (2013 met Djella de Rendpeine, 2017 met Sabah du Courtisot, 2019 met Razorback Velocity) !

Hémeline Piront, 27 jaar, in het zadel van Vera Khan eindigen 113de aan 15,3 km/u. Een mooi resultaat voor de amazone uit Vielsalm die voor het eerst deelnam in de woestijn op een paard dat ze nog nooit gereden had.

De pas 19 jarige Aline Jacobs sluit het rijtje van de Belgen met Tsika la Majorie op een 121ste plaats aan 14,8 km/u. Aline woont in Dubaï en heeft dus ervaring met wedstrijden in de woestijn waar ze sinds 2014 vooral aan internationale wedstrijden deelneemt. Voor haar was het haar tweede start aan een 160 km. en haar eerste succes op dit niveau.

SWITCH THE LANGUAGE
Text Widget
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis neque vel quam fringilla feugiat. Suspendisse potenti. Proin eget ex nibh. Nullam convallis tristique pellentesque.