07/01/2019

Endurance: Elisabeth Hardy beste Europeaan in de Maktum Cup 2019

De prestigieuze Maktum Cup vond zoals gewoonlijk plaats op de eerste vrijdag van januari in het zand van Dubai op een 160 km lange CIS3*. Het aantal deelnemers aan de start brak alle records, want maar liefst 339 combinaties namen de start. Onder hen onze landgenote Elisabeth Hardy die voor de gelegenheid haar ‘once in a lifetime horse’  Adir Folie (9 jaar oude ruin, door Majestic de l’Orne) opnieuw mocht zadelen. Met hem werd  ze in 2017 in Brussel tot vice-wereldkampioen jonge paarden gekroond, en sindsdien werd hij verkocht aan de koninklijke stallen van Bahrein. Na een zeer intelligent gereden race en met een gemiddelde snelheid van iets minder dan 20 km/u, eindigde het paar op de 27e plaats die ook goed was voor die van beste europeaan in de competitie. De winnende combinatie haalde een gemiddelde van 25 km/u. Uiteindelijk bereikten 89 deelnemers de finishlijn (74% uitgeschakeld).

Onze landgenote begint 2019 dus net zo sterk als ze 2018 beeindigde , en staat hiermee in de Top 15 van de FEI wereldranglijst (3de in Europa) op een totaal van  3.900 endurance ruiters.

SWITCH THE LANGUAGE
Text Widget
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis neque vel quam fringilla feugiat. Suspendisse potenti. Proin eget ex nibh. Nullam convallis tristique pellentesque.