07/10/2018

België wint de finale van de Longines FEI Nations Cup in Barcelona!

Team Belgium, Verlooy Jois, Vermeir Willem, Philippaeets Nicola, Weinberg Peter, Devos Pieter, Bruynseels Niels
Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final
Barcelona 20128
© Hippo Foto – Dirk Caremans
07/10/2018

Er werd in Barcelona natuurlijk uitgekeken naar de prestaties van de Belgen die dit seizoen het eindklassement in Europe Division I gewonnen hadden.

In de eerste kwalificatie ronde van de finale van de Longines FEI Nations Cup op vrijdag werd België derde. Een resultaat dat uitsluitend van tel was om de startvolgorde van de Finale op zondag te bepalen.

In de finale werd een moeilijk en technisch parcours gebouwd. Van de 32 starters bleven slechts vier combinaties foutloos waaronder twee Belgen Niels Bruynseels met Gancia de Muze en Nicola Philippaerts met H&M Harley vd Bisschop. Pieter Devos met Claire Z en Jos Verlooy met Caracas totaliseerden beide 12 strafpunten. België eindigde dus met een totaal van 12 strafpunten en dat was goed voor de overwinning. Frankrijk en Ierland vervolledigen het podium met 16 strafpunten.

Niels Bruynseels, Nicola Philippaerts, Peder Fredricson en Ricardo Pisani zijn de vier ruiters die zowel de kwalificatie als de finale foutloos sprongen en zodoende de bonus van 100 000 Euro mogen delen.

Voor het team van chef d’équipe Peter Weinberg een mooie bekroning van een schitterend seizoen!

1.Belgium 12

Niels Bruynseels – Gancia de Muze 0

Pieter Devos – Claire Z 12

Jos Verlooy – Caracas 12

Nicola Philippaerts – H&M Harley vd Bisschop 0

2.France  16

3.Ireland 16

4.Italy 16

5.Netherlands 16

6.Sweden 20

7.Austria 20

8.Switzerland 32

SWITCH THE LANGUAGE
Text Widget
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis neque vel quam fringilla feugiat. Suspendisse potenti. Proin eget ex nibh. Nullam convallis tristique pellentesque.