08/08/2018

Julie Verstraete wint Belgisch kampioenschap TREC!

Tijdens het weekend van 28 en 29 juli had in Grand-Leez, nabij Gembloux het Belgisch kampioenschap TREC 2018 plaats.
Niet minder dan 36 combinaties namen deel aan deze mooie wedstrijd in organisatie van een zeer gemotiveerd en ervaren team van de “Ferme Équestre du Try Lambord”.
Er stonden proeven voor elk niveau op het programma maar de nationale titel  stond op het spel op niveau T4. Florence Hurlet (LEWB), de kampioene van 2017, en Julie Verstraete (VLP), terug in competitie dit seizoen na enkele jaren afwezigheid, werden vooraf als de voornaamste titelkandidaten beschouwd. Florence die niet kon rekenen op Jacob, haar uitzonderlijk muildier dat momenteel herstellende is, moest zich tevreden stellen met het brons met Sisko, het bekende Berber paard van Patrick Van Aken. Door een spijtig foutje in de MA had ze geen kans meer op de overwinning. Julie Verstraete, die dit seizoen enorme progressie maakte, pakte het goud met DF Ghaalin, haar Arabische merrie, nadat ze schitterend elke fase van de wedstrijd won. Zilver was er net als vorig jaar voor Manuela Derycke en Little Joe, haar imponerende Shire.
In de T3 domineerde Philippe Gulpen met Alvin des Mines de wedstrijd en haalden het makkelijk voor Auriane Bouchet met Miss Lady en Tony Colicchia met Pollux. Philippe en Alvin zien we hoogstwaarschijnlijk terug op het hoogste niveau volgend jaar.
Deze wedstrijd, waarbij de moeilijkheidsgraad van elke fase goed aangepast was aan de verschillende categorieën, bewees dat het best mogelijk is in een regio die niet zo geschikt leek voor de oriëntatie een mooie TREC wedstrijd te organiseren. Ook de hitte is niet per definitie een factor die alleen een rol speelt in de Zuiderse landen. De weersomstandigheden van het voorbije weekend waren extreem, misschien een voorproefje van wat onze nationale ploeg te wachten staat op het einde van de maand in Italië…
SWITCH THE LANGUAGE
Text Widget
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis neque vel quam fringilla feugiat. Suspendisse potenti. Proin eget ex nibh. Nullam convallis tristique pellentesque.