15/07/2018

Céline Just terug naar de top!

De ervaren Belgische endurance amazone Céline Just (zij maakte al deel uit van de nationale ploeg die brons behaalde op het Europees kampioenschap in Florac in 2011), runt met haar ouders José en Marie-Noëlle, en haar echtgenoot Simon Bellot, de bekende fokkerij Aigoual Arabians in Pamiers (Toulouse) en is eigenaar van de bewezen vererver Tauqui El Masan. De voorbije jaren had de 33 jarige Céline zich, naast haar rol als moeder van twee kinderen, vooral toegelegd op de africhting van jonge paarden en de oudere paarden toevertrouwd aan de in de buurt wonende trainer Franck Lance (Albi).
Met de World Equestrian Games van Tryon in het vooruitzicht en wetende dat één van de paarden die aan Franck toevertrouwd waren, Aigoual Embrun, de kwaliteit had om het goed te doen op een groot kampioenschap kwam de lokroep naar het hoogste niveau terug. De hele ploeg reisde op vrijdag 13 juli (niet voor bijgelovigen), de laatste dag voor de kwalificaties voor Tryon, af naar Euston Park (Newmarket, GBR) voor een CEI3* van 160 km. Doelstelling was de wedstrijd te rijden aan een gemiddelde van meer dan 18 km/u om te voldoen aan de criteria van de Belgische ruitersportfederatie die een dergelijke snelheid vereist op een vlak parcours. Dat doel werd bereikt want Céline en Embrun reden de vijf delen van de wedstrijd aan 18,7 km/u en werden vijfde op 29 deelnemers waarbij ze een super conditie lieten zien met recuperatie tijden beneden de 2 minuten. Nog een combinatie die op de Belgische long list voor de WEG in Tryon (12 september) komt te staan. Felicitaties aan de verschillende betrokkenen, Laetitia Glorian niet te vergeten, de amazone die Embrun tot op dit niveau bracht: 12 CEI waarvan 10 geslaagde met onder andere, één in Florac van 160 aan 16 km/u (6de), verschillende 2* aan bijna 19 km/u met een overwinning in Castelsagrat in mei 2018 met 10 minuten voorsprong op de achtervolgers.
Aigoual Embrun is een tienjarige ruin van Tauqui El Masan x Jahir.

Foto : Franck Lance, Céline Just en Embrun, copyright Laetitia Glorian.

SWITCH THE LANGUAGE
Text Widget
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis neque vel quam fringilla feugiat. Suspendisse potenti. Proin eget ex nibh. Nullam convallis tristique pellentesque.