09/07/2018

Mooie Belgische prestatie in Chantilly!

Zeven Belgische combinaties kwamen zondag 8 juli aan de start van de eerste editie van de Prestige Cup (EI2* 120 km.) in de magnifieke infrastructuur van de Polo Club d’Apremont in het woud van Chantilly, een organisatie van Nicolas Wahlen (Compiègne, Sartilly, Bruxelles) onder auspiciën van het Koninkrijk van Bahrein. Zowel sportief als wat media aandacht aanging een evenement de naam “Prestige” waardig.
Een 80 tal combinaties uit 10 landen gingen om 7 u. 30 van start met aankomst van de eersten (22 km./u.) om 16 u. De overwinning ging naar de Spaanse ruiter Alex Luque (Abha Quely) terwijl Élisabeth Hardy onze beste landgenote was. Zij werd met Adir Folie twaalfde aan een gemiddelde van 20,2 km./u. Dan volgden Karin Boulanger (Abufatmal Apal EWR) en Louna Schuiten (Essaouira de Madigou) op een 23 ste en 24 ste plaats aan een gemiddelde van 17,7 km./u. Louisa Lejeune (Helwa – 17,1) en Morgane Boulanger (Semillah Muskateem – 16,7) eindigden op een 29 ste en 38 ste plaats (40 geklaseerden). De organisatie was op alle vlakken voorbeeldig met een paar dierengeneeskundige en ecologische innovaties waarover zeker zal nagedacht worden en die in de toekomst nog van toepassing zullen zijn. Nog te melden, de spectaculaire val van Karin Boulanger kort voor het einde van de derde lus, die ondanks talrijke kneuzingen en hechtingen niet opgaf. Ook de voorbereiding voor de WEG in Tryon zou hierdoor niet in het gedrang komen.
SWITCH THE LANGUAGE
Text Widget
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis neque vel quam fringilla feugiat. Suspendisse potenti. Proin eget ex nibh. Nullam convallis tristique pellentesque.