22/05/2018

Juliette Van Hee kampioen van België endurance juniors in Etalle.

Zoals we van hen gewend zijn organiseerde de Relais Equestre d’Etalle op zaterdag 19 en zondag 20 mei een schitterend endurance weekend met op zaterdag de internationale wedstrijden (CEI) en op zondag de nationale proeven (CEN). Orgelpunt van het evenement was het kampioenschap van België juniors en young riders (14 tot 21 jaar).

Zaterdag namen 6 amazones deel aan de CEIYRJ2* van 120 km.: Eloise Andreux/MIN Jaleelah, Namée Leloux/Akis de Presle, Laura Lenges/Tarek Rabba, Juliette Van Hee/Uma du Moulin Blanc, Colline White/Scirocco d’El Ham, Dune White/Cairo.

De zes combinaties bleven min of meer samen tijdens de drie eerste gedeeltes (40, 30, 30) en het was wachten op de vet gate van de 100 km. vooraleer er grote wijzigingen genoteerd werden. Juliette Van Hee reed dan aan de leiding met 3 min. 30 voorsprong op Namée Leloux, 4 min. op Laura Lenges en meer dan 5 min. op de zussen White terwijl Eloise Andreux het rustiger aan moest doen. Aangezien de zussen White en hun paarden het gewoon zijn van samen te trainen konden zij tijd goed maken en aan gemiddelde van 21 km/u in de laatste etappe terugkomen tot bij Juliette. Dit trio reed een super finale met een sprint aan 42 km/u. Uiteindelijk haalde Juliette Van Hee het voor Dune White, deze beide amazones stonden op hetzelfde parcours met dezelfde paarden op het podium in 2017.

Opmerkelijk feit, in deze proef werd niemand geëlimineerd. Het eindklassement ziet eruit als volgt:

1. Juliette Van Hee/Uma (17 km/u); 2. Dune White/Cairo (17 km/u); 3. Colline White/Scirocco (17 km/u); 4. Namée Leloux/Akis (15,6 km/u); 5. Laura Lenges/Tarek (15,6 km/u); 6. Eloise Andreux/Jaleelah (15,5 km/u).

Uma du Mouilin Blanc is een tienjarige merrie met een super afstamming namelijk 100% Barthas (de best presterende fokkerij op wereldniveau); dochter van Khadar (Persik) en Paprika du Barthas (Djin Lotois). In 2016 maakte Juliette deel uit van de nationale ploeg in Lissabon met Paprika nu kan ze naar Verona met een dochter van Paprika!

In de CEI2* van 120 km. voor seniors, krijgen we een Belgisch-Italiaans podium. Aan gelijkaardige snelheden zoals de juniors krijgen we Bruno Van Gestel/Berezig op 1, Perrine Campanini/Courtyard Epona op 2 en Anne Cuvelier/Francesca op 3.

In de CEI1* van 100 km., gaat de overwinning naar Lora Gavazza met Medum d’Arbespine.

Naast de nationale proeven (van 20 tot 80 km.) werd zondag eveneens de tweede dag van de CEI2* van 2 x 70 km. gereden met een zege voor d’Emeline Mottet (Xanabi des Sauvlons) gevolgd door Brunehilde Parent (Ussade Maison Blanche) en Raoul Ronsmans (JJ Elektra).

 

SWITCH THE LANGUAGE
Text Widget
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis neque vel quam fringilla feugiat. Suspendisse potenti. Proin eget ex nibh. Nullam convallis tristique pellentesque.