Login leden:      Wachtwoord vergeten?

Content

Dressuur > Home


Dressuur streeft een perfecte harmonie tussen ruiter en paard na. Een goed dressuurpaard doet de opgelegde figuren goed in balans en ontspannen. Het paard moet de indruk geven dat het de bewegingen uit vrije wil doet. Dus de hulp van de ruiter moeten discreet gebeuren. Dressuurproeven bestaan er in verschillende moeilijkheidsgraden. Naast opgelegde proeven bestaat er ook de kür op muziek waar de combinatie ook beoordeeld wordt op de eigen ontworpen choreografie.
Dressuur wordt in België beoefend op provinciaal, nationaal en internationaal niveau. Tot onze tevredenheid stellen we vast dat onze landgenoten op internationaal vlak goede vooruitgang boeken.

 

Wanneer ben je selecteerbaar voor EK Jeugd?


→ Kandidatuur stellen op site KBRSF (Voor juni)

→ Ondertekenen charter

→ 3 x 67% op verschillende wedstrijden, waarvan 2 CDI (proef par équipe of individuelle)

→ Vormpeil (67% binnen vork 3 maanden)

→ Attitude ruiter/ouder/trainer (professionaliteit, eerlijkheid, sportiviteit, groepsgeest,..)

→ Fit to compete

→ De eindbeslissing zal gebeuren door de KBRSF dressuurcommissie (428.3.1.d)

 

 

Avenant aan het Nationaal reglement dressuur, editie 2017


Tijdens de KBRSF Commissievergadering dressuur van 31 maart 2017 en op expliciete vraag van de KBRSF topsportcel, die het gevolg is van een interventie van de technical advisor Sjef Janssen aangaande de organisatie van het Belgisch kampioenschap Seniors (Bijlage B van het reglement), werd er unaniem beslist door de aanwezige leden, dat de Commisse "uitzonderlijk", niet kan worden ingeroepen als "jurisprudentie”, een afwijking toestaat op artikel 503 van het reglement.

 

Gezien de omstandigheden, CHIO Aken en het Europees Kampioenschap te Göteborg, werd er beslist dat het Belgisch kampioenschap Seniors dit jaar zal doorgaan op 2 (twee) proeven: "Grand Prix" en “Freestyle Grand Prix" als onderdeel van het "Flanders Dressage event” gehouden van 26 tot 30 juli 2017. De organisator kan vrijblijvende een proef aanbieden de dag voor de Grand Prix.

 

 

Kwalificatie

World Breeding Dressage Championship for Young Horses Ermelo 2017

De KBRSF dressuurcomissie wenst u te informeren betreffende het World Breeding Dressage Championship.

De selectie is gebaseerd op het reglement van de KBRSF en de bepalingen uit het voorprogramma/guidelines van de FEI en de WBFSH.

In de guidelines van FEI staat genoteerd dat 5 en 6 jarige paarden selecteerbaar zijn wanneer zij minimaal 75% behaald hebben en dat 7 jarige paarden selecteerbaar zijn wanneer ze minimaal 70% behaald hebben op een wedstrijd die behoort tot de nationale selectieprocedure (CDI’s tellen ook mee).

Ruiters die deze score niet behaald hebben, komen dus niet in aanmerking.

Indien u bijkomende vragen heeft, aarzel niet om ons te contacteren.

Openingsuren


Van maandag tot en met vrijdag:
09:00u - 12:00u
13:00u - 16:00u

Online licenties


Online
Immatriculaties


Zoeken paarden