15/04/2019

Sporza – Devos kiest ander paard in WB-finale: “Afwachten hoe hij zal reageren”

Van 4 tot 7 april vertegenwoordigen 5 Belgische ruiters ons land op de 41e editie van de Wereldbekerfinale jumping in Göteborg. In de selectie zit ondermeer Pieter Devos. Hij koos ervoor om voor deze competitie zijn succespaard Espoir in te ruilen voor Apart.

Pieter Devos kiest bij zijn tweede Wereldbekerfinale verrassend voor een ander paard. “Ik heb het geluk dat ik kan beschikken over drie paarden die het allerhoogste niveau aankunnen. Espoir heeft intussen al drie kampioenschappen gelopen en wordt 15 jaar, dus ik heb besloten om hem niet meer in te zetten.”

“Apart heeft de voorbije winter bewezen dat hij op het allerhoogste niveau mee kan. Hij won de Wereldbeker van Stuttgart, was vierde in Bazel en daarmee heeft hij toch een belangrijk aandeel in mijn selectie gehad.”

“Ik weet niet waar ik met Apart tijdens zo’n competitie op moet letten, maar ik weet wel dat hij kan groeien in de wedstrijd. Al neemt dat niet weg dat hij nog nooit een kampioenschap heeft gelopen en dus valt het af te wachten hoe hij zal reageren.”

Lees meer op SPORZA

SWITCH THE LANGUAGE
Text Widget
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis neque vel quam fringilla feugiat. Suspendisse potenti. Proin eget ex nibh. Nullam convallis tristique pellentesque.